PROU DE VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES. Comunicado del Grup d´Homes contra la violència masclista – Balears

 • Versión
 • Descargar 5
 • Tamaño del archivo 82.12 KB
 • Fecha de creación 6 febrero, 2019

Se adjunta el documento digitalizado del Comunicado del Grup d´Homes contra la violència masclista con motivo del #25N del año 2000. Tuvo más de doscientas adhesiones en las dos primeras semanas:

GRUP D'HOMES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA BALEARS

Davant les greus violacions dels drets de la dona i en particular davant els nombrosos casos de violència domèstica, el Lobby de Dones de Mallorca ha convidat un grup d’homes a pronunciar-se i a actuar contra aquestes violacions, donant suport a les reivindicacions que el Lobby de Dones defensa des de la seva creació.

Un cop constituït com a Grup d’Homes contra la Violència Masclista, hem decidit manifestar públicament el nostre rebuig a aquesta violència i denunciar davant la societat mallorquina les continues violacions dels seus drets que pateixen moltes dones.

Vos adjuntam el Manifest que hem elaborat amb aquest objectiu i vos convidam que manifesteu la vostra adhesió personalment, per telèfon, per fax o per correu electrònic, contactant amb algunes de les persones indicades abaix.

Miquel Àngel Lladó Ribas

Tel. 971 17 66 66 (matins) o

971 76 19 24 (capvespres)

mallado@sgtmaoti.caib.es

Pep Juàrez

Tel. 971 17 90 00 (matins) o

616 07 85 67

sabei@mundivia.es o cgtbalears@mundivia.es

Jean-François Cuennet

Tel. 971 47 46 26

Fax 971 47 57 96

jfcuennet@logiccontrol.es

COMUNICADO

HOMES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA: PROU DE VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Els homes que subscrivim aquest manifest volem pronunciar-nos contra la violència exercida per homes contra les dones.

Tot i que s’ha avançat en la denúncia i reconeixement d’aquest greu problema social, pensam que no n’hi ha prou amb manifestar la nostra solidaritat amb les víctimes. Hem d’anar més enllà, qüestionant el concepte tradicional de masculinitat i prenent les nostres pròpies iniciatives.

Per tot això,

 1. Fem pública la nostra adhesió a aquest manifest i denunciam la violència de gènere com una de les més greus violacions dels drets humans
 2. Ens comprometem a promoure la mobilització davant els casos de maltractaments i molt especialment davant els casos de mort violenta, ja que es tracta d’una violació dels drets humans.
 3. Exigim dels poders públics que es prenguin urgentment les mesures necessàries que garanteixin la integritat física i psíquica de les víctimes d’aquesta violència, així com el càstig dels culpables
 4. Assumim la responsabilitat de traslladar aquest debat a altres àmbits de la nostra vida quotidiana, tot conscienciant la ciutadania que perquè se solucioni el problema s’han de produir canvis molt profunds pel que fa a l’estructura social.
 5. En aquesta línia, exigirem de les institucions autonòmiques la revisió dels continguts dels programes educatitus, a fi d’eliminar-hi qualsevol tret sexista o discriminatori cap a les dones
 6. Així mateix ens comprometem a treballar conjuntament homes i dones en tots els àmbits possibles per fer realitat una convivència basada en la igualtat, el respecte i la tolerància.
 7. Volem deixar constància i reconeixement de l’aportació del feminisme en tot allò que fa referència a la igualtat en drets i la defensa dels drets humans d’ençà la seva aparició.

Nom i llinatges: Professió:

 

 

 

 

[Fuente Mujeres en Red]

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *